Alumnia | TU/e beste ‘engineering/technology en computer siences’ universiteit in Nederland
117

De TU/e staat op plaats 46 in de vandaag gepubliceerde ‘Academic Ranking of World Universities in Engineering/Technology and Computer Sciences’. Daarmee is Eindhoven de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit in deze top-200 en bezet zij de achtste positie in Europa.

Deze top-200 is een subklassement van de Academic Ranking of World Universities (ARWU), die ook wel bekend staat als de gerenommeerde ‘Shanghai-ranking’. Het Amerikaanse hoger-onderwijsblad  The Chronicle of Higher Education noemde de ARWU in 2010 “de bekendste en meest invloedrijke wereldwijde ranglijst van universiteiten“. De ARWU focust vooral op de kwaliteit van het onderzoek, onder meer door te kijken naar het aantal veelgeciteerde wetenschappers en het aantal toppublicaties.

Twee partneruniversiteiten van de TU/e uit de Eurotech-alliantie staan nog hoger op de lijst: Lausanne (plaats 19) en de Technical University of Denmark (plaats 40). In de totale ARWU-ranglijst, waar ook alle brede universiteiten in staan, stijgt de TU/e van plaats 357 naar 320.

Tags: