Alumnia | ALV 2017: een introductie
18249
post-template-default,single,single-post,postid-18249,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Beste Mede-Alumni,

Op de valreep van 2016 schrijf ik dit ALV voorwoord voor jullie. Hoewel ik van nature geneigd ben vooral vooruit te kijken noopt de tijd van het jaar me even terug te kijken. Kijkend naar wat toch mijn grootste drijfveer geweest is de afgelopen jaren denk ik dat we er goed voorstaan: het aantal van jullie waarmee we het afgelopen jaar op activiteiten contact gehad hebben. In totaal hebben we 344 van jullie minimaal 1 keer op een activiteit gezien en 50 zelfs 2 keer of vaker. Dat heeft kunnen zijn op TBKx, het Golftoernooi in de Efteling, de lezing van Twan Huijs, of op de netwerkborrel in de Haagse toren.

4 jaar geleden, in de zogenaamde “Vught-sessie”, stonden we op het punt om Alumni VBI op te heffen; er was gedoe over geld, helaas ook leidend tot conflicten tussen bestuursleden en maar beperkte groep nieuwe enthousiastelingen.

Hoe anders staan we er nu voor. We kijken terug op een aantal jaren van flinke vernieuwingen. Allereerst vernieuwden we in 2013-14 het activiteiten portfolio waarmee we de focus legden op het neerzetten van een aantal top-activiteiten ipv een groter aantal kleinere sessies. Daarnaast startten we de bezinning op onze strategie, waarom bestaan we eigenlijk en hoe willen we als vereniging gezien worden. In 2014-15 vernieuwden we onze communicatie middelen en richtten we ons expliciet op de aanwas van nieuwe, net afgestudeerde leden. In 2015-16 hebben we de binding met jonge alumni verder aangehaald, afgelopen jaar ook resulterend in de naamswijziging naar Alumnia.

Terugkijkend op 2016 denk ik dat we een goed jaar gedraaid hebben. De naamswijziging is soepel in gang gezet en uitgerold en hoewel men er in eerste instantie nog moeite mee had hoor ik tegenwoordig iedereen alleen nog maar over Alumnia. Binnen de TU/e wordt onze metamorfose door andere verenigingen, en de Alumni-office, met bewondering gadegeslagen.

Begin 2017 ga ik mijn rol als voorzitter overdragen, na vier jaar praten over verandering wordt het tijd dat de persoon die dat doet ook eens verandert. Alumnia gaat een nieuwe fase in waarin de focus moet liggen op het verder uitbouwen van het succes van het moment. Dat uitbouwen komt met zijn eigen nieuwe uitdagingen en vragen: Hoe behouden we de aansluiting met oudere generaties? Als de populariteit van activiteiten blijft toenemen, hoe is dat dan te financieren? Zoeken we verdere aansluiting bij het professionaliserende alumni beleid van de TU/e of geloven we in onze zelfstandige kracht? Hoe om te gaan met bachelor alumni, etc?

Tijdens de ALV doen we een aantal vertrouwde onderwerpen aan, een terugblik op 2016 alsmede de daar bijbehorende financiële afrekening, het presenteren van de plannen voor 2017 en de begroting daarvoor. Daarnaast wordt een nieuw bestuur verkozen; het goede nieuws daarbij is dat we voor twee terugtredende bestuurders een drietal vervangers voor willen stellen.

Hierbij wil ik jullie graag bedanken voor het vertrouwen dat jullie de afgelopen jaren in mij gesteld hebben, de ideeen die we als bestuur hadden waren niet altijd in lijn met die van iedereen in de ‘harde kern’ maar gelukkig kijken we nu als vereniging vooruit naar een nog mooiere toekomst. Daarnaast ook dank aan Ben Buiks die met mij in 2012 de uitdaging aanging en nu samen mee afzwaait.

Hopelijk tot op de ALV of een van de activiteiten.

Groeten,

Paul

Aanmelden voor de ALV, eventueel inclusief buffet, is mogelijk via deze link