Alumnia | Activiteiten
15692
page-template-default,page,page-id-15692,page-child,parent-pageid-15554,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

activiteiten

Alumnia organiseert en faciliteert op regelmatige basis diverse activiteiten voor haar leden. Binnen Alumnia maken we onderscheid tussen activiteiten die een jaarlijks terugkerend fenomeen zijn en om die reden een vaste plaats op onze agenda hebben verworven en activiteiten die een meer uniek karakter hebben. Onderstaand lichten we graag het een en ander toe. En bent u geïnteresseerd in onze aankomende activiteiten? Bekijk dan onze online agenda!

LEZINGEN

Vakinhoudelijke lezingen bieden de leden van Alumnia bij uitstek de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de laatste trends en inzichten binnen het speelveld Technische Bedrijfskunde. De lezingen die door Alumnia worden verzorgd, zijn ondergebracht in een tweetal categorieën:

Faculteitslezingen
Professoren afkomstig uit de verschillende vakgroepen van de TU/e geven inhoud aan onze faculteitslezingen. Juist de discussies over praktische toepasbaarheid maken deze lezingen vaak extra levendig. Recente voorbeelden van onze faculteitslezingen zijn de lezing ‘Service-dominant businesses’ over de verschuiving van het willen bezitten van producten naar het op afroep beschikbaar willen hebben van diensten (verzorgd door prof. dr. ir. Paul Grefen) en de lezing ‘Stadsdistributie’ waarin problematieken werden behandeld die optreden als gevolg van de factoren verstedelijking en een intensievere behoefte aan levering van goederen in steden (verzorgd door prof. dr. Tom van Woensel).

Zorg en Welzijn
Een aantal leden van Alumnia heeft zich er hard voor gemaakt dat het thema ‘zorg en welzijn’ een terugkerend onderwerp zou gaan worden op de agenda. Dit is gelukt. Enkele malen per jaar vinden lezingen plaats die zich richten op het duurzaam verbeteren van zorgprocessen. Recente voorbeelden van dergelijke lezingen zijn de lezing ‘Ondernemen in de zorg’ over praktijkervaringen bij het opstarten van een Zelfstandig Behandel Centrum dat zich heeft gespecialiseerd in rugoperaties (verzorgd door directeur en mede-oprichter van NedSpine ir. Jeroen van Oudenhoven) en de lezing van Monique Verdier (Raad van Bestuur, Groene Hart Ziekenhuis) waarin nader werd ingegaan op de uitdagingen die komen kijken bij het leidinggeven aan een ziekenhuisorganisatie.

BORRELS

Borrels bestaan in vele vormen. Zo ook binnen Alumnia. Of het nu gaat om een netwerkborrel, een nieuwjaarsborrel of een zomerborrel, gedurende het jaar worden er geregeld gelegenheden georganiseerd alwaar de leden van Alumnia zich in een informele setting verzamelen. Het publiek op onze borrels is zeer uiteenlopend. Naast technisch bedrijfskundigen van het eerste uur, weten ook veel recent afgestudeerden de borrels van Alumnia bijzonder te waarderen. Of u nu als lid een borrel bezoekt met als motief om bij te praten met oud-studiegenoten of om vooral zakelijke contacten aan te gaan, iedereen is welkom. Gezellig samenzijn staat voorop!

DIVERSEN

Binnen Alumnia vinden we het leuk en belangrijk om onze leden een afwisselend programma aan activiteiten te kunnen bieden. Om die reden tracht het bestuur, in nauwe samenwerking met het secretariaat, dan ook om jaarlijks tenminste één bijzonder evenement te organiseren. Aan creatieve ideeën is overigens geen gebrek, niet op de laatste plaats omdat onze leden zeker niet schromen om met interessante voorstellen te komen. Enkele voorbeelden van evenementen die tot deze categorie behoren zijn een ‘rotating diner’ met studenten Technische Bedrijfskunde, een golftoernooi en -clinic, een TEDx activiteit en diverse bedrijfsbezoeken.