Alumnia | Dutch Design Week
16186
single,single-post,postid-16186,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.1.2,vc_responsive

Van 18 t/m 26 oktober vindt de Dutch Design Week (DDW) plaats. Ook de TU/e zal hierin wederom een rol spelen.

Aanschouw voor het eerst tijdens de DDW de drie spectaculaire zonne-energie gedreven bolides van de drie technische universiteiten in Nederland, waaronder de prijswinnende Stella. Zie hoe robots ons op ons wenken bedienen en precisieoperaties uitvoeren. Bewonder kleding waarin je hele muziekcollectie is verwerkt, en dwaal rond in het Amsterdam vol Joodse onderduikplaatsen tijdens WO2. Ontdek hoe wind energie rond gebouwen kan worden opgewekt en hoe je met geluid en beweging je omgeving letterlijk kan laten golven.

De gezamenlijke tentoonstelling van de TU/e en Design United (3TU), dit jaar voor het eerst in het Klokgebouw te zien, toont hoe technologie in samenspel met research en design leidt tot verbetering en verrijking van praktisch alle denkbare menselijke activiteiten. De thema’s Care, Learn, Live, Move, Sense en Make fungeren als gids.

Zo’n honderd ontwerpen op 900 m2, dagelijks van 11 tot 6 te zien en beproeven en een rijk programma met lezingen, demo’s en workshops. Mind The Step!

Op 20 oktober vindt ‘s middags een symposium plaats met als titel ‘Innovation and the City’, in het kader van 400 jaar diplomatieke en handelsbetrekkingen met Zweden plaats in de Blauwe zaal van de TU/e, waarbij twee van Europa’s meest innovatieve regio’s, Stockholm en Eindhoven kennis en ervaring met elkaar uitwisselen. ’s Avonds volgt een verrassende avond vol geluidsexperimenten in het Muziekgebouw onder de titel architectural acoustics and sound design. Bij beide evenementen is de voertaal Engels en is aanmelden verplicht.

Op de website van de TU/e vindt u meer informatie.

Tags: