Alumnia | TBKx: een geslaagd evenement
17522
post-template-default,single,single-post,postid-17522,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

De aanloop naar TBKx begon met een ongewoon grote hoeveelheid publiciteit, een die zowel Alumnia als Industria nog niet eerder gezien had. Een ieder was dan ook benieuwd naar het verloop van de avond en hoe er op de verschillende sprekers gereageerd zou worden. De opzet van de avond was eenvoudig, vijf verschillende sprekers die allen over het thema ‘Brands Worth Spreading’ zouden gaan praten in een korte pitch van 20 minuten.

Elk van de sprekers had een andere insteek gekozen, zo sprak Hendrik van den Boogaard over zijn tijd bij Philips en hoe alleen al het logo van Philips door de jaren heen veranderd was. Berry Veldhoen nam het publiek mee in de belevenis van de klant en dat de tevredenheid niet zozeer gebaseerd is op een goede kwaliteit van het product, want dat verwachten mensen al. Het gaat juist om dat beetje extra, dat belletje van de chirurg een paar dagen na de operatie of die vriendelijke politie agent waar je gewoonweg niet boos op kan worden, waardoor klanten echt tevreden gesteld zijn. Imke van Carsouw vertelde over het merk Brainport dat inmiddels internationaal ook grote bekendheid heeft verworven en dat met zeer bescheiden middelen. Diederik Stapel daarentegen sprak over hoe zijn eigen brand van de een op de andere dag compleet verdwenen was en hoe hij toch zichzelf terug heeft kunnen vinden. De avond werd afgesloten door Theo Hendriks die het publiek meenam in de kunst van het verhalen vertellen met het sprekende voorbeeld van Google die puur door de het laten zien van enkele ingetypte zoekwoorden de kijker mee kan nemen in een levensverhaal.

De reacties achteraf waren zeer lovend, zowel alumni als studenten hebben genoten van het programma, de locatie en borrel achteraf waarin alle onderwerpen nog voldoende besproken konden worden.

http://www.cursor.tue.nl/nieuwsartikel/artikel/half-uur-stapel-over-integriteit-leerzamer-dan-vijf-jaar-tue/

http://www.omroepbrabant.nl/?news/2266971353/TU+e+niet+blij+fraudeprofessor+Diederik+Stapel+spreekt+op+evenement+studieverenigingen.aspx