Alumnia | TU/e beste Nederlandse engineering universiteit
17762
single,single-post,postid-17762,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.1.2,vc_responsive

Volgens de Shanghai-ranking, die officieel de Academic Raking of World Universities (ARWU) heet, is de TU Eindhoven de beste Nederlandse engineering universiteit. Wereldwijd gezien, bezet de TU/e de 49e plaats op het gebied van Engineering/Technology. De plaats op deze ranglijst wordt bepaald door onder andere het aantal alumni en medewerkers dat een Nobelprijs of een Fields Medal wint, het aantal hoog-geciteerde wetenschappers en het aantal publicaties in Nature of Science. Gezien het feit dat de TU/e in vergelijking met andere hoog genoteerde universiteiten een relatief kleine universiteit is, is deze notering zeker een goede prestatie.

Ook op de ARWU-subranking voor Computer Science heeft de TU/e een mooie plaats weten te bemachtigen; de TU/e staat tussen plaats 51 en 75, wat betekent dat ook in dit gebied de TU/e het beste scoort onder de Nederlandse Universiteiten.

Op de algemene ranglijst van universiteiten, waar ook universiteiten met een breed scala aan opleidingen op staan, stijgt de TU/e van plek 320 in 2014 naar plek 315 in 2015.