Alumnia | Twan Huys over verkiezingen VS: “Het wordt een slachtpartij”
18129
post-template-default,single,single-post,postid-18129,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Door zijn ervaring als correspondent in de Verenigde Staten, waaronder New York en Washington D.C., is Twan Huys nauw betrokken bij de verkiezingen in de Verenigde Staten, welke op 8 november 2016 plaats zullen vinden. Met name de campagnestrategie en obstakels waar de democratische kandidaat Hillary Clinton tegenaan loopt, volgt Huys op de voet.

Door een reeks interviews met zowel Hillary, als Bill Clinton, en de daaruit resulterende dubbelbiografie “De Clintons” weet Huys deze obstakels goed te benoemen: “Het wordt een slachtpartij en de smerigste campagne ooit. Donald Trump heeft aangegeven de seksschandalen rondom de Clintons in zijn campagne te gebruiken. Hij maakt bijvoorbeeld de overeenkomst Bill Clinton/Bill Cosby. Als hij de kiezer ervan kan overtuigen dat Bill Clinton geen vrouwenversierder maar een vrouwenaanrander is, dan kan dat de campagne van Hillary behoorlijk schaden.”

Meer over het Amerikaanse verkiezingsgeweld zal Twan Huys op maandagavond 3 oktober 2016 toelichten tijdens de Keynote in de Blauwe Zaal op het TU/e terrein. Inschrijven voor deze lezing kan gratis via deze link.

Bron: BNR Nieuws