Alumnia | Juni 2015
17653
post-template-default,single,single-post,postid-17653,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Het 52e kandidaatsbestuur is bekend en daarmee ook mijn waarschijnlijke opvolger. Het voelt gek. Ik ben nog lang niet klaar met Industria, maar toch moet ik mijn werk al bijna uit handen geven. Nog steeds ben ik gemotiveerd om mijn taken zo goed mogelijk uit te voeren, heb ik de ambitie om de vereniging vooruit te helpen en ben ik, zoals ze dat noemen hier op de faculteit, bevlogen met mijn werk. Met andere woorden: ik ben ‘engaged’ met mijn rol als bestuurslid van Industria en ook zeker als hoofdredacteur van SCOPE. Waar dat aan ligt? Bijvoorbeeld aan het feit dat het SCOPE-team sinds de vorige editie maar liefst tien nieuwe leden kent. Een nieuwe, enthousiaste generatie heeft zich dus mogen uitleven op deze SCOPE met het thema ‘Work engagement’.

Pascale LeBlanc zal het thema inleiding, waarna Lynn Berger haar artikel in De Correspondent over holle ambitie zal toelichten. Daarna zal niemand minder dan Pieter Zwart, CEO van Coolblue, vertellen over de bijzondere werkomgeving en sfeer binnen dat bedrijf. Linda van der Wal en Camilla van den Boom zullen het themakatern afsluiten. Daarnaast kunt u onder andere lezen waarom een international ervaring in je studie zo belangrijk is en wat opvolger van de huidige digitale leeromgeving OASE wél een succes gaat maken. Ook maken we in deze SCOPE kennis met de nieuwe decaan van de faculteit IE&IS: Ingrid Heynderickx. Zij deelt haar visie over de faculteit en vertelt wat haar plannen zijn.

Ik hoop dat u weer zult genieten van een mooie editie van SCOPE. Want zeg nu eerlijk, u bent ondertussen toch ook wel een beetje ‘engaged’ met dit blad?