Alumnia | Juni 2018
18940

De zorg staat centraal. Met nieuwsberichten omtrent meer vraag naar zorgverleners, de shift van ziekenhuiszorg naar thuiszorg en de toepassing van nieuwe technologieën in het zorglandschap is dit een thema waar veel over te vertellen valt. De zorg heeft echter een substantieel verschil ten opzichte van andere bedrijfskundige processen; het menselijke. Tijdens de koffie bij mijn oma komen dergelijke onderwerpen regelmatig naar boven. Zij woont in een huis waar ze vroeger met zijn zessen woonden. Ook de tuin strekt zich ver uit. Graag blijft ze daar zolang mogelijk wonen. Fijn als de zorg daar in mee denkt.

De thema artikelen in deze SCOPE belichten de zorg van verschillende kanten. Zo komt zorgverzekeraar CZ en het Maxima Medisch Centrum voorbij. Daarnaast vertelt Danone Nutricia over hun kijk op de zorg en hoe zij daar waarde toevoegen. De elevator pitch is deze SCOPE overigens ook toebedeeld aan een zorg-gerelateerd bedrijf; StuMobiel. Lees snel wat zij doen!

Ook het 25 jaar SCOPE katern is te vinden. Dit keer met Marloes Groenewegen, de hoofdredacteur ten tijde van de zesde jaargang en daarnaast met “een artikel van toen”; Paul Witteman vertelt over hemzelf en de invoering van de euro. Verder studeert een van onze redacteuren momenteel in het buitenland en heeft daar een alumnus geïnterviewd. Hoe is het om technische bedrijfskunde in het buitenland uit te oefenen?

Geniet in ieder geval van de artikelen en columns in deze editie. Wellicht zelfs buiten in het zonnetje met je oma.