Alumnia | Maart 2015
17501
post-template-default,single,single-post,postid-17501,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

In de vorige editie van SCOPE hebben we gekeken naar de ingewikkelde processen van verschillende productiebedrijven. In deze maart-uitgave gaan we het hebben over een innovatie die al dat soort processen misschien wel drastisch gaat veranderen. De mogelijkheden en toepassingen van 3D printen nemen een vlucht en ook vindt 3D printen steeds vaker zijn weg naar de daadwerkelijke productielijnen van bedrijven. Maar welke rol gaan 3D printers spelen in de toekomst? Betekent dit het einde van traditionele productiemethoden of zullen 3D printers meer een aanvullende rol innemen?

Na de inleiding van Bouke Wullms, waarin hij uitlegt wat 3D printen inhoudt, interviewen we twee van ’s werelds voorlopers op dit gebied. We leren namelijk over de unieke manier waarop Shapeways gebruikmaakt van deze nieuwe techniek en hoe zij zelfs een simpele student als ik in staat stellen om mijn eigen 3D geprinte producten te verkopen over heel de wereld. Ook spreken we Daan Kersten, CEO van Additive Industries, over de snelle groei van het bedrijf en de ontwikkeling van industriële 3D printers die bijvoorbeeld metalen onderdelen kunnen printen. Rob Basten legt uit hoe 3D printen supply chains gaat veranderen en tot slot kunt u lezen over de gevaren van 3D printen en leren we dat eigenlijk bijna alles al 3D geprint kan worden. Misschien moeten we de volgende SCOPE ook maar in 3D laten printen?

Natuurlijk vertellen ook deze SCOPE weer verschillende alumni over hun carrières. Zo komt u erachter wat er voor een Technische Bedrijfskundige te doen is in de online wereld van Bol.com en bij het specialistische Fortimedix en vertelt Jacques de Waal over zijn volgende avontuur als ondernemer. Corien Prins vertelt, als een van de initiatiefnemers, over de nieuwe masters rondom Data Science die de TU Eindhoven en de Universiteit van Tilburg samen opzetten. Tot slot worden de bezigheden van ESTIEM samengevat in één evenement genaamd ESTIEM360, hebben we weer nieuwe deelnemers aan de kettingbrief en kunt u lezen hoe een opdracht voor Industria’s International Research Project heeft geleid tot serieuze veranderingen en innovaties bij Lunet Zorg.