Alumnia | Maart 2017
18283
post-template-default,single,single-post,postid-18283,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Duurzaamheid, iedereen heeft het erover, maar wat is het nou eigenlijk? Een blik op de Eerste-Hulp-Bij-Studentenzaken-site Wikipedia maakt ons ook niet veel wijzer. Deze verzamelde wijsheid van de wereld komt met een breed scala aan mogelijkheden: van een duurzaam verblijf tot een duurzaam goed en van duurzaam beleggen tot duurzame landbouw. Maar volgens mij heeft het als strekking dat eigenlijk alles wat met duurzaamheid te maken heeft erop gericht is dat ook volgende generaties nog kunnen leven op de bol water en land die wij liefkozend Moeder Aarde noemen.
Het onderdeel van het spectrum duurzaam waar we deze SCOPE op in gaan zijn de duurzame supply chains. Oftewel alles wat er zit tussen een boom en de SCOPE die je nu in je handen hebt. Of alles tussen de druppel olie die omhoog spoot in de woestijn en de plastic verpakking die er tot net omheen zat. Maar ook wat er met je SCOPE gebeurt op het moment dat je hem uitgelezen, jaren bewaard en ingelijst hebt en het toch over je hart verkrijgt om hem bij het oud papier te leggen.
Om het onderwerp deze SCOPE zo breed mogelijk te belichten zijn we gegaan voor een aantal verschillende perspectieven. Zowel het operationele en strategische als het sociale en gouvernementele perspectief komen aan bod. Uiteraard passeren ook de gebruikelijke columns en alumni weer de revue en sluiten we af met een kritische kijk op het begrip duurzaamheid van onze huiscolumnist Cas!

Veel leesplezier!

Maarten van Asseldonk
Hoofdredacteur