Alumnia | September 2015
17756
post-template-default,single,single-post,postid-17756,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

De wereld om ons heen is constant in beweging. Een cliché, maar zo is het. Niet op de laatste plaats zijn het nieuwe technologieën die verandering brengen in ons leven. Soms kun je zelf kiezen of je daaraan meedoet – zo hoef je geen elektrische auto te rijden of films te streamen vanaf Netflix – maar soms word je gedwongen mee te gaan in de ‘vooruitgang’.

Voor bedrijven is dat natuurlijk niet anders. Zo heb je het niet voor het kiezen of mensen over je bedrijf praten op social media en zul je wellicht de hulp van CX Company willen inschakelen om hiermee om te gaan. Aan de andere kant kun je met Avular en HEIGHT TECH misschien wel een groot concurrentievoordeel behalen door hun drones in te zetten. In de SCOPE lees je hoe zulke veranderende en nieuwe technologieën invloed hebben op bedrijfsprocessen. Hetzelfde thema zal worden behandeld op het Industria Congres op 17 november.

Technologie mag dan misschien niet de drijver zijn in het geval van SCOPE, toch verandert er het een en ander bij dit blad. Afgelopen jaar hebben we de processen omgegooid en zijn we op een efficiënte manier in kleinere teams gaan samenwerken om invulling te geven aan elke editie. Ook met het uitkomen van deze SCOPE vindt er weer een verandering plaats; Hilde Weerts zal mijn plaats innemen als hoofdredacteur. U heeft haar werk als (hoofd)vormgever al drie jaar mogen bewonderen en vanaf nu zal zij aan het roer staan van dit blad. Ik wens haar dan ook veel succes en plezier toe het komende jaar.

Natuurlijk wens ik ook u voor de laatste keer als hoofdredacteur van de SCOPE een prettige leeservaring.

Joep van den Bogaert
Hoofdredacteur SCOPE