Alumnia | 01-06-2018 | editie 2 | jaargang 6
18942
chainletters-template-default,single,single-chainletters,postid-18942,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
2018 - Q2

Kettingbrief
Verhaallijn 1 01-06-2018
editie 2 | jaargang 6

Ronald Cromberg
Leeftijd: 46 Afgestudeerd: 1996 Organisatie: De Boom en het Meer en Gobike Nederland Functie: Directeur
Jasper van Rijn
Leeftijd: 41 Afgestudeerd: 1999 Organisatie: IG&H Functie: Director Retail Supply Chain
Nu aan het woord
Jacques de Waal
Leeftijd: 28 Afgestudeerd: 2014 Organisatie: Keepgo Functie: General Manager Europe
 

Hoe ziet je carrière er tot nu toe uit?
Mijn carriere bestaat uit twee fases:

Eerste fase:
Na mijn afstudeerstage bij Dow Chemical in Duitsland te hebben afgerond ben ik gestart als Supply Chain Analist bij Dow Chemical. Vervolgens de eerste zeven jaar daar diverse project en lijn functies vervuld binnen Supply Chain organisatie

Daarna overstap naar consulting gemaakt, nu zo’n acht jaar geleden. Eerst bij echte strategie kantoor (Booz Allen), vervolgens overstap gemaakt naar IG&H waar ik me vooral bezig houd met Supply Chain verbeter programma’s, primair toegespitst op de Retail sector.

Wat zijn eventuele plannen?
Mijn doel is om de supply chain praktijk van IG&H verder uit te bouwen. Daarbij zullen we continue moeten begrijpen hoe het retail landschap verandert en de omnichannel consument steeds andere eisen stelt aan de achterliggende supply chain. Daarnaast zullen we meer en meer ons advieswerk gaan uitrusten met ‘analytics’ en ‘technology’ componenten om de klant echt verder te helpen.

Doe je in je huidige werk nog veel met de dingen die je geleerd hebt tijdens je opleiding?
Industrial Engineering heeft als opleiding voor mij echt een basis neergelegd voor Supply Chain. Onderliggende principes over bijvoorbeeld foracasting, voorraadbeheersing, supplier management etc.. zijn soms nog steeds relevant en bieden houvast voor nieuwe oplossingen.

Is je werk vooral kwantitatief of kwalitatief? Heb je daar bewust voor gekozen?
In de basis is het vak sterk kwantitatief en daar heb k bewust voor gekozen. Ondertussen in mijn rol komen sterk kwalitatieve elementen aan de orde. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om team ontwikkeling.

Heb je nog dingen naast je studie gedaan? Heb je daar in je carrière iets aan gehad?
Naast wat commissie werk bij Industria, ben ik in mijn studententijd heel veel in het buitenland geweest (stage in Amerika, afstuderen in Duitsland, uitwisseling in Zweden).

Wat ik hier vooral van geleerd heb is om zaken/uitdagingen/kansen niet te eenzijdig te bekijken. Nog steeds merk ik dat het verfrissend is om input op te halen bij verschillende mensen, van verschillende achtergrond. Maar het is ook vooral een erg leuke tijd geweest!

Welk advies zou je huidige studenten mee willen geven?
Ik zou studenten drie dingen mee willen geven:

1. Geniet van de ongekende vrijheid die je hebt. Alle opties liggen nog open voor je en dat is een heerlijk gevoel.
2. Volg je passie en ga ervoor. Wat je met overgave en enthousiasme doet werkt aanstekelijk en brengt je omgeving ook in beweging.
3. Be technology-savy. Ontwikkelingen gaan momenteel razendsnel. Bij bedrijven wordt vernieuwing steeds vaker/gemakkelijker getriggerd vanuit de jongste generatie werknemers. Je maakt jezelf ongelooflijk relevant als je in jouw vakgebied daar state-of-the-art in bent.

Kettingbrief
Verhaallijn 2 01-06-2018
editie 2 | jaargang 6

Marjolijn Kalsbeek
Leeftijd: 47 Afgestudeerd: 1994 Organisatie: Laurentius Ziekenhuis Roermond Functie: Adviseur zorglogistiek
Richard Merk
Leeftijd: 49 Afgestudeerd: 1992 Organisatie: DiVetro Functie: Projectmanager
Nu aan het woord
Wordt later bekend gemaakt
Leeftijd: - Afgestudeerd: - Organisatie: - Functie: -
 

Hoe ziet je carrière er tot nu toe uit?
Na mijn afstuderen ben ik aan het werk gegaan in de informatietechnologie. Ik ben een tijdlang consultant geweest op het gebied van kantoorautomatisering (KA). Vervolgens ben ik al weer jarenlang projectmanager voor projecten op het gebied van datacenters, werkplekken ed. geweest, zoals aan leverancierszijde als aan klantzijde. Momenteel ben ik gedelegeerd opdrachtgever voor de insourcing van de KA dienstverlening . Ik heb voor verschillende werkgevers gewerkt en opdrachten voor veel verschillende klanten gehad, zowel bedrijfsleven, financiële instellingen als overheid (politie, gemeentelijke en rijksoverheid)

Wat zijn eventuele plannen?
Sourcing strategieën in de informatietechnologie hebben mijn interesse. Wat kan een organisatie zelf, en wat kan ze beter uitbesteden.

Doe je in je huidige werk nog veel met de dingen die je geleerd hebt tijdens je opleiding?
De gereedschapskit die je meekrijgt is zeker handig maar je moet leren toepassen. De basis die de opleiding je geeft is breed. Ik kan niet concreet aangeven welke specifieke zaken uit de opleiding ik dagelijks gebruik. Ik heb er wel een manier van denken meegekregen waar ik veel aan heb. Het zoeken naar en formuleren van de juiste probleemstelling is daar een voorbeeld van

Is je werk vooral kwantitatief of kwalitatief? Heb je daar bewust voor gekozen?
Lastig te beantwoorden omdat ik toch ook veel met cijfers en data werk, maar in de basis is het kwalitatief. Het gaat om het samenwerken met mensen, het vormen van teams, het afwegen van scenario’s met stakeholders en het nemen van beslissingen.

Heb je nog dingen naast je studie gedaan? Heb je daar in je carrière iets aan gehad?
Ja, ik ben penningmeester van ESV Demos geweest. Focus op de financiën is natuurlijk altijd een goede zaak .

Welk advies zou je huidige studenten mee willen geven?
Doe iets naast je studie. Zoek je stage en afstudeeropdracht bij je persoonlijke interesses en aanleg. Probeer daarin verdieping te zoeken en leer daar de gereedschapskist toe te passen. Bouw zo snel mogelijk concrete hands on ervaring op., liefst al tijdens je studie.