Alumnia | 20-09-2013 | editie 1 | jaargang 1
17386
chainletters-template-default,single,single-chainletters,postid-17386,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
2013 - Q3

Kettingbrief
Verhaallijn 1 20-09-2013
editie 1 | jaargang 1

-
Leeftijd: - Afgestudeerd: - Organisatie: - Functie: -
Ben Buiks
Leeftijd: 31 Afgestudeerd: - Organisatie: yndenz Functie: Directeur / eigenaar
Nu aan het woord
Roel Frissen
Leeftijd: 32 Afgestudeerd: 2006 Organisatie: NedZink Functie: Hoofd logistiek en techniek
 

Hoe ziet je carrière er tot nu toe uit? Wat zijn eventuele plannen?
Gedurende mijn studie had ik een bijbaan bij een Eindhovense organisatie die gespecialiseerd was in traditionele verkoop- en marketingactiviteiten. Men vroeg mij een nieuwe vestiging op te starten in Rotterdam. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen. Via omzwervingen als vestigingsmanager en directeur bij ditzelfde bedrijf, ben ik circa twee jaar geleden een eigen onderneming gestart. Mijn bedrijf, yndenz genaamd, houdt zich voornamelijk bezig met online marketing en is ondertussen uitgegroeid tot een team van acht personen. Graag bouw ik yndenz de komende jaren verder uit. Groei in omvang is overigens geen doel op zich. Het uitbreiden van de dienstverlening, verhogen van de geleverde kwaliteit en het werken met leuke collega’s en klanten des te meer.

Doe je in je huidige werk nog veel met de dingen die je geleerd hebt tijdens je opleiding?
Zelf ben ik gezegend met een kort geheugen. Daarbij heb ik eenteg natuurlijke aversie en wijsheid uit boeken en vergelijkbare statische media. Vanuit dat opzicht bezien, pas ik dan ook nog slechts weinig theoretische kennis uit het verleden toe. Echter, de kennis en ervaring die ik op de TU/e tussen de spreekwoordelijke regels door heb opgedaan, blijkt nog elke dag van enorme waarde.

Is je werk vooral kwantitatief of kwalitatief? Heb je daar bewust voor gekozen?
Ondanks dat er binnen yndenz veelal werk wordt verzet met in essentie een groot kwantitatief karakter, zie ik mijn inzet steeds nadrukkelijker verschuiven naar de kwalitatieve aspecten van de bedrijfsvoering. Dat ik dit laat gebeuren impliceert dat het een bewuste keuze is. Als vanzelfsprekend tracht ik me precies daar in te zetten waar ik het meest waardevol ben. Gelukkig kan ik ondertussen vertrouwen op mensen die op bepaalde materie inhoudelijke zaken vele malen sterker zijn dan ik ooit ben geweest.

Heb je nog dingen naast je studie gedaan? Heb je daar in je carrière iets aan gehad?
Naast mijn studie ben ik behoorlijk druk geweest. Op de eerste plaats had ik twee dagen per week een bijbaan. Verder ben ik betrokken geweest bij de faculteitsraad, mocht ik voorzitter zijn van Industria en heb ik een jaar als fractievoorzitter van Groep-één opgetreden in de universiteitsraad. Tot slot heb ik me ingespannen bij het opzetten van de onderneming van mijn vader; een civieltechnisch adviesbureau. Mijn overtuiging is dat ik nooit was gestart met yndenz, als ik tijdens mijn studie niet de voornoemde ‘ondernemende’ activiteiten had ontplooit.

Welk advies zou je huidige studenten mee willen geven?
Laat het bewandelen van gebaande paden vooral over aan lastdieren. Durf risico’s te nemen en ‘ondernemerschap’ te tonen. Begin ook vooral aan zaken waarvan de uitkomst niet valt te voorspellen. De kunst is niet om niet te vallen, maar juist om snel weer op te staan!

Kettingbrief
Verhaallijn 2 20-09-2013
editie 1 | jaargang 1

-
Leeftijd: - Afgestudeerd: - Organisatie: - Functie: -
Myrthe Koppes
Leeftijd: 29 Afgestudeerd: 2008 Organisatie: Philips Healthcare Functie: Supply chain engineer
Nu aan het woord
Wieske Heinen
Leeftijd: 29 Afgestudeerd: 2008 Organisatie: Boston Consulting Group (BCG) Functie: Consultant
 

Hoe ziet je carrière er tot nu toe uit? Wat zijn eventuele plannen?
Ik ben afgestudeerd in spare parts bij IBM en ben begonnen met werken bij Philips Healthcare in 2008. Mijn startfunctie was in een groot supply chain verbeterproces, waar mijn focus lag op planning (model om vraag te voorspellen) en visibility (netwerkanalyse). Vervolgens heb ik enkele jaren als business analyst gewerkt in order management voor de verschillende afdelingen in Healthcare over de hele wereld. Nu werk ik aan het opzetten en verbeteren van commerciële processen voor de klanten in Afrika, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Oost-Europa. In mijn volgende stap wil ik aan de industriële kant van de supply chain werken en teamleider zijn van een operationele afdeling.

Doe je in je huidige werk nog veel met de dingen die je geleerd hebt tijdens je opleiding?
Ik gebruik vooral het procesmatige denken en ik merk dat je de opgebouwde analytische vaardigheden goed kan gebruiken in het identificeren en verbeteren van complexe processen.

Is je werk vooral kwantitatief of kwalitatief? Heb je daar bewust voor gekozen?
Het is momenteel een mix. Toen ik begon met werken lag de focus op kwantitatief en mijn focus schuift steeds meer naar kwalitatief. De hele dag kwantitatief werk is voor mij niet meer uitdagend en heb er dan ook geen moeite meer mee om kwantitatief werk te delegeren.

Heb je nog dingen naast je studie gedaan? Heb je daar in je carrière iets aan gehad?
Tijdens mijn studie heb ik verschillende commissies bij Industria en sportverenigingen gedaan. Daarnaast heb ik stage gelopen voor Atos bij de Olympische Spelen van Turijn en opdrachten gedaan bij Integrand. Het samenwerken met verschillende mensen, ervaring opdoen met andere culturen en het bedrijfsleven zijn heel waardevol in het “werkende leven”.

Welk advies zou je huidige studenten mee willen geven?
Gebruik je tijd naast je studie om ook op andere vlakken ervaring op te doen door dingen te organiseren, te sporten of andere culturen te ervaren (zoals via Interactie). Zorg er wel voor dat je drijfveer is dat je er extra energie uithaalt en niet omdat het mooier op je CV staat: ontwikkel je vooral als mens!