Alumnia | 1-12-2015 | editie 4 | jaargang 3
17844
chainletters-template-default,single,single-chainletters,postid-17844,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
2015 - Q4

Kettingbrief
Verhaallijn 1 1-12-2015
editie 4 | jaargang 3

Frank de Jong
Leeftijd: 31 Afgestudeerd: 2009 Organisatie: Emultech BV Functie: CEO and Co-founder
Coen Oreel
Leeftijd: 30 Afgestudeerd: 2008 Organisatie: Heineken Nederland Supply Functie: Teammanager Operations Scheduling
Nu aan het woord
Pieter Hofstra
Leeftijd: 31 Afgestudeerd: 2009 Organisatie: Rabobank Functie: Adviseur Acquisition Finance
 

Hoe ziet je carrière er tot nu toe uit?
Nadat ik gestart ben als consultant ben ik eind 2010 begonnen bij HEINEKEN als Global Category Buyer Glass. In deze baan was ik verantwoordelijk voor de inkoop van glazen flessen voor onze brouwerijen in Afrika en Rusland en later ook voor Centraal- en Oost- Europa. Na 3,5 jaar als inkoper, ben ik ruim een jaar geleden begonnen als Teammanager Operations Scheduling op onze brouwerij in ’s-Hertogenbosch. Mijn team is verantwoordelijk voor de planning van de brouwerij; van het brouwen van al onze verschillende bieren tot het afvullen en vervoeren naar de klanten. Het is een erg dynamische baan aangezien onze brouwerij zeer complex is door de combinatie van grote volumes en de vele bier- en verpakkingsvarianten.

Wat zijn eventuele plannen?
Binnen een paar jaar naar het buitenland gaan, dat is mijn droom. Ik heb het erg naar mijn zin bij HEINEKEN. Ze bieden me veel ruimte om mezelf te ontwikkelen en te verbreden, dus ik hoop dat ik ook voor HEINEKEN naar het buitenland kan. Die kansen zijn er zeker, ik moet ze alleen zelf benutten. Dat is een mooie uitdaging.

Doe je in je huidige werk nog veel met de dingen die je geleerd hebt tijdens je opleiding?
Tijdens je studie leg je de basis voor de manier waarop je denkt. Ik merk dat ik zaken breed en analytisch bekijk, precies zoals bij mijn studie. Ook het kunnen in- en uitzoomen is een vaardigheid die ik geleerd heb tijdens mijn studie en dagelijks gebruik in de praktijk.

Is je werk vooral kwantitatief of kwalitatief? Heb je daar bewust voor gekozen?
Mijn werk is vooral kwalitatief van aard. Dit was geen bewuste keuze, maar wel een logische. Door mijn brede interesse heb ik er voor gekozen geen specialist te worden. Hierdoor ben je veel eerder kwalitatief bezig dan kwantitatief.

Heb je nog dingen naast je studie gedaan? Heb je daar in je carrière iets aan gehad?
Twee keer: ja. Ik ben actief geweest bij mijn studentenvereniging, met als hoogtepunt een jaar bestuur. De levenservaring die ik daar heb opgedaan, heeft me in het begin van mijn carrière echt geholpen. Het was een kleine, maar zeer positieve, voorsprong.

Welk advies zou je huidige studenten mee willen geven?
Naast genieten van je studententijd(!), moet je vooral keuzes maken waar jij energie van krijgt. Op die manier kom je vanzelf waar je naar toe wilt, ook zonder dat je dit van tevoren volledig in beeld hebt.

Kettingbrief
Verhaallijn 2 1-12-2015
editie 4 | jaargang 3

Maud Bollen
Leeftijd: 24 Afgestudeerd: 2014 Organisatie: Unilever Functie: Global Procurement Analyst
Tom Bouman
Leeftijd: 25 Afgestudeerd: 2014 Organisatie: Viggo Eindhoven Airport Functie: Business Analyst
Nu aan het woord
Paul van Etten
Leeftijd: 28 Afgestudeerd: 2014 Organisatie: Mars food Europe Functie: Site IE & Lean Manager
 

Hoe ziet je carrière er tot nu toe uit?
Mijn afstudeeropdracht heb ik uitgevoerd bij grondafhandelaar Viggo Eindhoven Airport. Het bedrijf heeft halverwege mijn afstuderen gevraagd of ik bij hen wilde blijven werken. Gezien mijn passie voor de luchtvaart ben ik hier direct op ingegaan en ben ik aan de slag gegaan als business analyst. Op het vliegveld probeer ik alle processen, van inchecken tot opstijgen, te optimaliseren. Daarnaast analyseer ik mogelijke toekomstscenario’s, onder meer innovaties en uitbreidingen.

Wat zijn eventuele plannen?
Mijn hart gaat uit naar de luchtvaart, maar daarbinnen zijn oneindig veel mogelijkheden. Eindhoven Airport groeit de komende jaren hard en dit zorgt voor interessante ontwikkelingen. Uitbreidingen en innovaties vormen een grote uitdaging voor Viggo en daarmee voor mij. Ik wil hier een rol in (blijven) spelen, maar als de baas van Dubai Airport belt, stap ik morgen op het vliegtuig.

Doe je in je huidige werk nog veel met de dingen die je geleerd hebt tijdens je opleiding?
Zeker, het vliegveld is een grote speeltuin voor een OML’er. Zo maken we bijvoorbeeld korte en lange termijn passagiersvoorspellingen op basis van de enorme hoeveelheid data die we in het verleden verzameld hebben en nog steeds verzamelen. Daar komt veel statistiek bij kijken. Ook val ik regelmatig terug op modeleertechnieken in de scenarioanalyses en op wachtrijtheoriën voor het bepalen van de workload. En ook Silver, Pike en Peterson komen nog wel eens om de hoek kijken.

Is je werk vooral kwantitatief of kwalitatief? Heb je daar bewust voor gekozen?
Ik houd me voornamelijk bezig met analyses van aantallen, het gedrag en de stromen van passagiers, koffers en vliegtuigen. Dit vereist een kwantitatieve benadering. Al in mijn studie ging mijn voorkeur daarnaar uit, maar een bewuste keuze was het niet.

Heb je nog dingen naast je studie gedaan? Heb je daar in je carrière iets aan gehad?
Direct bij mijn aankomst in Eindhoven ben ik lid geworden van SSRE en bij het dispuut WASSADAMO gegaan. Verder heb ik in mijn derde jaar een bestuursjaar en vervolgens een jaar projectmanagement gedaan bij UniPartners Eindhoven. Aansluitend heb ik een half jaar in Buenos Aires ‘gestudeerd’. De toegevoegde waarde hiervan is denk ik het grote sociale netwerk dat je opbouwt, de zelfstandigheid die je je aanleert en het projectmatig werken. Dit komt meer dan van pas in mijn werk.

Welk advies zou je huidige studenten mee willen geven?
Kijk goed om je heen, er is zo veel moois en interessants te doen naast je studie. Het maakt niet uit wat je doet, als je jezelf naast het academische vlak ook maar op andere gebieden ontwikkelt. Daarnaast is je studententijd een geniale tijd, geniet ervan!