Alumnia | 01-06-2019|editie 2|jaargang 7
20168
chainletters-template-default,single,single-chainletters,postid-20168,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
2019 - Q2

Kettingbrief
Verhaallijn 1 01-06-2019
editie 2|jaargang 7

Erik Kemper
Leeftijd: 28 Afgestudeerd: 2013 Organisatie: Bfree Promotion Functie: Ondernemer
Maarten Koek
Leeftijd: 26 Afgestudeerd: 2017 Organisatie: MSD Animal Health Functie: Operational Coach
Nu aan het woord
Later bekend gemaakt
Leeftijd: - Afgestudeerd: - Organisatie: - Functie: -
 

Hoe ziet je carrière er tot nu toe uit?

Na mijn afstuderen in 2017 ben ik aan de slag gegaan bij de Global Supply Chain afdeling van MSD Animal Health. Hier heb ik samen met een team gewerkt aan de globale uitrol van een nieuw planning concept voor MSD. In die rol heb ik veel productie fabrieken mogen bezoeken en nauw samengewerkt met de lokale planning-afdelingen van deze fabrieken. Na 1,5 jaar heb ik de kans gegrepen om leidinggevende ervaring op te doen. Momenteel ben ik dan ook Operational Coach en geef ik leiding aan een productie team van ongeveer 15 personen.

Wat zijn eventuele plannen?

Ik ben niet iemand die een tien jaren plan uitzet en al voor ogen heeft waar ik wil eindigen. Het belangrijkste voor mij is dat ik mezelf in iedere rol op een (nieuwe) gebied uitdaag. Zodra ik merk dat er routine in mijn werk komt of ik voor mijn gevoel uitgeleerd ben, ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Doe je in je huidige werk nog veel met de dingen die je geleerd hebt tijdens je opleiding?

Het opstellen van complexe formules en de optimale oplossing bepalen zijn niet de dingen waar ik me dagelijks mee bezig hou. Wat de studie me wel gebracht heeft, is duidelijk onderscheid maken tussen oorzaak en gevolg en niet altijd aannemen dat dat causale verband evident is. Dit is een vaardigheid die iedere dag van pas komt op de productievloer, waar snelle beslissingen gemaakt moeten worden en je dus in korte tijd tot de kern van het probleem moet komen.

Is je werk vooral kwantitatief of kwalitatief? Heb je daar bewust voor gekozen?

Mijn huidige rol is kwalitatief. Echter zie ik een sterke trend richting het data-driven keuzes maken. Oftewel we proberen nu met het team zo min mogelijk keuzes op onderbuik gevoel te maken, maar onze beslissingen te ondersteunen met data.

Heb je nog dingen naast je studie gedaan? Heb je daar in je carrière iets aan gehad?

Tijdens mijn studententijd heb ik redelijk wat commissies bij Industria mogen doen. De twee mooiste jaren waren voor mij de jaren waarin ik opvolgend de Crew van The Villa en Project Manager van het 50e Industria bestuur mocht zijn. De waarde van deze jaren zit hem niet in het leren van een hard-skill, maar meer in de ervaringen die je op doet met je mede-bestuursleden, het verantwoordelijk zijn voor een grote vereniging en hoe in sommige situaties te handelen. Het bestuursjaar en commissiewerk bij Industria heeft mij zeker geholpen om te komen waar ik nu ben.

Welk advies zou je huidige studenten mee willen geven?

Stap zo snel en zo vaak mogelijk uit je comfort zone. Dit is in het begin altijd spannend, maar het stelt je in staat om heel snel nieuwe ervaringen op te doen.

Kettingbrief
Verhaallijn 2 01-06-2019
editie 2|jaargang 7

Martin Nieboer
Leeftijd: 50 Afgestudeerd: 1993 Organisatie: Westpac Functie: Relationship Director
Martin Verwijmeren
Leeftijd: 49 Afgestudeerd: 1994 Organisatie: MPO (MP Object) Functie: CEO
Nu aan het woord
Harm Langen
Leeftijd: 49 Afgestudeerd: 1993 Organisatie: Pas Reform Functie: CEO
 

Hoe ziet je carrière er tot nu toe uit?

Nu ben ik CEO van MPO, een innovatief software-bedrijf voor supply chain management dat ik samen heb opgericht met vriend en studiegenoot Paul van Dongen (CTO). Eerder was ik Vice President voor Information Technology bij de internationale logistieke dienstverlener TNT, later omgedoopt tot CEVA Logistics. Tevoren heb ik bij KPN de nodige management ervaring opgedaan als Programma Manager bij de Research afdeling met focus op het Internet en Logistiek. Mijn loopbaan is begonnen met een promotie-onderzoek aan de TU Eindhoven naar slimme software agents voor networked inventory management.

Wat zijn eventuele plannen?

Momenteel werk in vanuit ons kantoor in Boston aan het succes van het MPO Cloud Platform voor Supply Chain Orchestration met als doel ‘Wow Customer Experience’ (Amazon effect). Ons grote doel is om uiteindelijk zoveel orders door het digitale platform te laten afhandelen dat een milliard mensen op de wereld profiteren van betere service en lagerer kosten.

Doe je in je huidige werk nog veel met de dingen die je geleerd hebt tijdens je opleiding?

Jazeker, mijn dag is een aaneenschakeling van commerciële, technische, organisatorische en financiële gesprekken en besluiten. En vaak hebben die ook nog met elkaar te maken, dus het integrale denken en doen vanuit de studie komt me zeker van pas!

Is je werk vooral kwantitatief of kwalitatief? Heb je daar bewust voor gekozen?

De meeste onderwerpen in mijn werk hebben niet een hoogstaand wiskundig gehalte, maar er komen wel vaak zowel kwantitatieve ene kwalitatieve inzichten bij kijken. De exacte studievakken hebben me geleerd scherp logisch te kunnen denken, over onderwerpen waar ik al wel of nog niet in thuis ben, en dat geeft zelfvertrouwen.

Heb je nog dingen naast je studie gedaan? Heb je daar in je carrière iets aan gehad?

Oh ja, er schieten me drie dingen te binnen, en die hebben vooral te maken met ‘soft skills’, in aanvulling op de ‘hard expertise’ uit de opleiding:

– Als redacteur bij Industria – Scope heb ik geleerd nieuwe onderwerpen te verkennen, erop uit te trekken voor interviews en informatie vlot te presenteren.

– Ik heb me sterk gemaakt in de Borrelcommissie om regelmatig een biertje te drinken en te ‘filosoferen’ met studiegenoten en professoren: work hard, play hard …

– Verder heb ik het voorrecht gehad om stage te lopen in Japan tijdens mijn studie en dat heeft voorgoed mijn interesse en respect voor andere culturen losgemaakt.

Welk advies zou je huidige studenten mee willen geven?

Mijn advies is: durf je diepste gevoel te volgen, want dat is uiteindelijk wat je echt wil. Ook al is dat vaak niet makkelijk, door intrinsieke motivatie ga je jouw doel bereiken. En het allerbelangrijkste: maak vrienden voor het leven! Pas nog gaan snowboarden met mijn studievrienden …