Alumnia | 1-12-2020 | Editie 4 | jaargang 8
40981
chainletters-template-default,single,single-chainletters,postid-40981,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
2020 - Q4

Kettingbrief
Verhaallijn 1 1-12-2020
Editie 4 | jaargang 8

Nienke Westerhuis
Leeftijd: 30 Afgestudeerd: 2013 Organisatie: Mars Functie: Supply Planner
Pieke Kokke
Leeftijd: 38 Afgestudeerd: 2005 Organisatie: Mars Functie: Global Supply Chain
Nu aan het woord
Hugo Camp
Leeftijd: 28 Afgestudeerd: 2015 Organisatie: Toverland Functie: Manager Attracties
 

Hoe ziet je carrière er tot nu toe uit?

Ik ben begonnen als supply chain consultant, een super leerzame ervaring om veel verschillende bedrijven te leren kennen. Na 5 jaar ben ik overgestapt naar Mars, een leuk FMCG bedrijf met een goede combinatie van techniek en mensen. De eerste 5 jaar heb ik verschillende rollen in de productie gedaan en daarna ben ik verhuisd naar de UK als operations manager. Inmiddels zit ik al weer 2 jaar in Chicago, verantwoordelijk voor de supply planning standaarden wereldwijd. Heel erg leuk, helemaal in deze tijden waarin planning steeds belangrijker wordt en systemen steeds meer kunnen.

Doe je in je huidige werk nog veel met de dingen die je geleerd hebt tijdens je opleiding?

Ik denk de laatste tijd nog vaak terug aan voorraad beheer. Een onderdeel van mijn huidige functie is het bouwen van capability op het gebied van voorraadoptimalisatie. Eigenlijk vertaal ik dus het vak voorraad beheer, zodat het voor al onze planners begrijpbaar is. Daarnaast zijn we inmiddels natuurlijk wel een aantal jaren verder, dus dit wordt gecombineerd met machine learning/artificial intelligence, iets wat toen nog niet bestond. Ten slotte heb ik ook nog best vaak contact met andere studenten, bijvoorbeeld als we een vacature hebben, ik eens extern wil benchmarken of als ik een leuke spreker zoek voor een team meeting.

Is er een stap in je carrière die bepalend is geweest en zo ja welke?

Hoe groter de sprong in het diepe hoe meer ik heb geleerd; de stap van supply chain naar productie, van een lokaal team naar een global team, van een technische rol naar een manager van een groot team. Hoe meer ik leer hoe enthousiaster ik word en hoe meer het me vormt natuurlijk. Maar de verhuizingen naar Londen en Chicago met mijn gezin zijn wel erg bepalend geweest. Ik heb 2 zoontjes van 6 en 9 jaar en tot nu toe is Londen hun favoriete stad.

Welke dromen of ambities had je toen je net klaar was met afstuderen en zijn deze aan het uitkomen/uitgekomen?

Ik heb nooit een ambitie voor een specifieke baan gehad, maar reizen en nieuwe dingen ontdekken leek me wel wat. Na 11 verhuizingen in 15 jaar kan ik wel zeggen dat dit is gelukt. Mars is ook een erg leuk bedrijf om voor te werken. Carriere paden zijn flexibel dus je kunt vele kanten op.  En wie wil er nou niet werken in een chocolade fabriek als echte chocoholic 😊.

Welk advies zou je huidige studenten mee willen geven?

Zoals je ziet heb ik 20 jaar nadat ik mijn studie begon nog steeds contact met de studenten van toen (en ben getrouwd met 1 van hen). Super leuk en handig om zo’n netwerk te hebben, dus geniet van het netwerken!

Als je één van de vragen zou mogen veranderen, welke zou dat zijn en waarom?

Ik zou de vraag: “Welke dromen of ambities had je toen je net klaar was met afstuderen en zijn deze aan het uitkomen/uitgekomen?”, willen vervangen door: “Onder het motto ‘Never waste a good crisis’, wat heb jij veranderd door Corona?”. Omdat Corona invloed heeft op iedereens leven, vaak vooral negatief. Toch zijn er ook veel positieve veranderingen en ik ben benieuwd naar deze verhalen. Dit brengt ook een positief verhaal in deze tijden.

 

Kettingbrief
Verhaallijn 2 1-12-2020
Editie 4 | jaargang 8

Rob ten Cate
Leeftijd: 58 Afgestudeerd: 1986 Organisatie: - Functie: Levensgenieter
Jeroen Martens
Leeftijd: 59 Afgestudeerd: 1986 Organisatie: DHL Functie: Head of Transport Product Development MLEMEA
Nu aan het woord
Hans Wouters
Leeftijd: 58 Afgestudeerd: 1988 Organisatie: Deloitte Functie: Senior Program Manager
 

Hoe ziet je carrière er tot nu toe uit?

Ik ben begonnen bij de Gelderse Papiergroep als management trainee. Het bleek al snel dat ik zo’n klein bedrijf niets voor mij was. Ik ben toen naar Fokker gegaan, daar heb ik tot het faillissement in 1996 in diverse functies gewerkt. Daarna ben ik naar Ierland gegaan waar ik site manager was van een DC. Daarna ben ik consultant geworden, eerst bij Bakkenist, toen na de overname bij Deloitte. In 2015 ben ik begonnen bij DH en heb daar een heel aantal functies gehad. Inmiddels ben ik verantwoordelijk voor transport product development.

Hoe ben je gegroeid of verbeterd in het afgelopen jaar? Hoe heb je dat gedaan?

Ik ben vorig jaar van Solutions Design voor transport naar Product Development gegaan. Dit werd gefaciliteerd door het Management Development proces binnen DHL.

Wat was het belangrijkste moment in je carrière en waarom?

In 2014 bleek dat er geen plek meer was  bij Deloitte (up or out). Ik ben toen  bij DHL terecht gekomen (via een headhunter). Dit bleek een ideale plek voor mij te zijn: een grote internationale organisatie in de logistiek die voor professionals veel vrijheid gaf en geeft in de uitoefening van het werk.

Hoe ziet op dit moment je work/life balance eruit, en ben je daar gelukkig mee?

Mijn work balance is erg goed. Ik heb een internationale functie waar ik veel moet reizen maar ook veel vrijheid heb ik hoe ik mijn werk kan organiseren. Dit betekent dat ik thuis ben ook echt thuis kan zijn….

Welk advies zou je huidige studenten mee willen geven?

Kies een studierichting die je leuk vindt. Het gebeurt zelden dat je uiteindelijk terecht komt in de richting die je (af)studeert en geniet van het studentenleven, dat komt nooit meer terug!!!

Als je één van de vragen zou mogen veranderen, welke zou dat zijn en waarom?

Ik zou de vraag: “Hoe ben je gegroeid of verbeterd in het afgelopen jaar? Hoe heb je dat gedaan?”, veranderen in “Wat maakt je gelukkig in je werk?”. Je kunt uiteindelijk alleen goed presteren als je gelukkig bent in je werk. Voor mij is dat vrijheid, kunnen beschikken over je eigen agenda!